Keyboard ALT + g to toggle grid overlay

Ekte Autodesk

Sånn administrerer du programvaren din

Hva er Software Asset Management?

Software Asset Management (SAM) – eller programvareadministrasjon – er administrasjon av programvaren i en organisasjon gjennom hele programvarens livssyklus.

En smart SAM-praksis kan hjelpe bedrifter med å administrere kompliserte lisenser og forhindre brudd på vilkårene. Det kan også hjelpe deg med å spare penger ved å identifisere over- eller undertildeling av lisenser.

SAM handler ikke bare om å unngå brudd på vilkårene. Det bidrar til å beskytte arbeidet ditt og sikre produktiviteten og er rett og slett smart.

Tre trinn til SAM

Develop policies

1) Fastsett retningslinjer og prosedyrer

Få på plass retningslinjer og prosedyrer for ansvarlig programvareadministrasjon. Du kan for eksempel etablere en prosess for sentralisert programvareinnkjøp og bedriftsretningslinjer for bruk av programvare.

2) Kontroller installert programvare

Få oversikt over eksisterende programvare, og sammenlign resultatene med hva dere har tillatelse til å bruke, slik at du kan identifisere eventuelle brudd på vilkårene. Dette kan også hjelpe deg med å identifisere utdatert eller unødvendig programvare.

3) Fastsett en plan for rutinemessige kontroller

Planlegg regelmessige, interne kontroller for å sikre at bedriften overholder vilkårene mens den vokser og utvikler seg.

Finn ut mer om programvareadministrasjon

The Software Alliance (BSA) har samlet anbefalte fremgangsmåter og bransjestandarder for SAM. Begynn med smart programvareadministrasjon i dag.