GRUNNLEGGENDE OM KONTOADMINISTRASJON

Avbryte et abonnement


Slå av automatisk fornyelse i kontoen din hvis du vil avbryte et abonnement. Ditt gjeldende abonnement vil være aktivt frem til utløpsdatoen. Slå på automatisk fornyelse før sluttdatoen for å fortsette abonnementet.


Viktig: Informasjon om tilgang til dataene dine etter at abonnementet ditt utløper:

  • Prosjektfiler: Du kan fortsette å vise filer på enheten din ved hjelp av et gratis Autodesk-visningsprogram.
  • Skylagring: Du kan få tilgang til dokumenter som er lagret i skyen i 30 dager etter at abonnementet avsluttes. Etter 30 dager kan du miste tilgangen til lagringsplass som fulgte med abonnementet.

Slå av automatisk fornyelse

  1. Logg på kontoen din.
  2. I Fakturering og bestillinger > Abonnementer og kontrakter velger du et produkt for å åpne abonnementsdetaljene. Hvis du ser en Administrere-knapp, følger du trinnene under Endre fornyelse etter bestillingsnummer.
  3. Bla ned til delen Fornyelsesdetaljer, og klikk på Slå av ved innstillingen Automatisk fornyelse.
  4. Følg instruksjonene for å fullføre endringen.
    Merk: Hvis du har slått av automatisk fornyelse midlertidig, må du slå den på igjen før utløpsdatoen for å fornye.

Starte et abonnement på nytt

Du kan ikke starte utløpte abonnementer på nytt. For å fornye tilgangen til programvare og tjenester kan du kjøpe et nytt abonnement på nettet eller fra en Autodesk-autorisert partner.

 

Hvis du har avsluttet abonnementet ved å slå av automatisk fornyelse, men abonnementet ikke er utløpt ennå, følger du instruksjonene for å Fornye et abonnement.

Kanseller en gratis prøveversjon

Prøveprogramvaren utløper automatisk etter 30 dager. For å oppgradere fra en prøveversjon til et abonnement, kan du se Konvertere en prøveversjon til et abonnement.


Need help?

Tell us about your issue and find the best support option.